Strokovni delavci

GLINENE HIŠKE IN IZDELKI IZ GLINE TER DRUGIH NARAVNIH MATERIALOV

V Vrtcu Škofljica radi ustvarjamo in razveseljujemo druge. Z izdelovanjem glinenih hišk smo združili oboje in nastali so igrivi izdelki raznih oblik in barv katerim smo dodali tudi napise in posvetila. Hiško iz gline lahko obesite na steno in z njo okrasite prostor ali na vrata ter tako gostom zaželite dobrodošlico. Prav gotovo boste s podarjeno hišico ali katerimi drugimi unikatnimi glinenimi izdelki oz. slikami, izdelanimi z uporabno naravnih materialov (pesek, zemlja, kamenje,…), ki so jih ročno izdelale strokovne delavke našega vrtca, razveselili svoje bližnje.

Glina je naravni material, ki omogoča razvijanje ustvarjalnosti in domišljije. Zaradi mehke teksture je enostavna za oblikovanje in gnetenje, saj jo poljubno dodajamo ali  odvzemamo. V preteklosti so ljudje uporabljali naravne materiale (glino in kamenje) pri gradnji hiš, v Vrtcu Škofljica pa smo ta naravni material podobno uporabili za izdelovanje hišk in drugih izdelkov, ki krasijo naš vrtec.

Za več informacij nas obiščite na Kamnikarjevi ulici 8 na Lavrici, pišite nam na e-naslov: vrtec.skofljica@guest.arnes.si ali nas pokličite na tel.: 059 25 20 10.

tukaj je sreča doma DSCN0981 DSCN0985  hiške in copatek slika zemlja