Ptički
21.12.2017

VESELI DECEMBER

Kaj vse smo počeli v času najbolj norega meseca v letu? Izdelovali smo novoletno dekoracijo, z motivom astroloških znamenj. Za izdelovanje voščilnic smo uporabili les in tako vključili gozdno pedagogiko. Starši so nam priskočili na pomoč in omogočeno nam je bilo izdelovanje lesenih snežakov. V okvirju prednostne naloge smo, tradicionalno, decembrsko srečanje izvedli v povezavi z arhitekturo. Realizirali smo orientacijski pohod po okrašeni prestolnici. Tudi deževno vreme nas ni oviralo. Po predloženem zemljevidu, ki smo ga izdelale strokovne delavke, smo spretno iskali znamenitosti Ljubljane. Ker smo bili celo leto poslušni, sta nas obiskala dva dobra moža, Miklavž in Božiček. Tudi v kulinariki smo se preizkusili in spekli dišeče in še bolj okusne piškote. Kulturno smo se obogatili z ogledi predstav, ki jih ni bilo malo; “Svet tolkal”, nastop folkloristov in pevcev, dramatizacija Mojce Pokrajculje, koncert Glasbene šole Grosuplje. Praznovali smo kar tri rojstne dneve. Izdelali smo pogrinjke za slavnostno kosilo. Otroci, ki so vključeni v obogatitveni dejavnosti folklore in pevskega zbora, so s svojim nastopom segreli srca starostnikov v domu za ostarele na Škofljici.
Za nami je pester mesec in komaj čakamo na zaslužene počitnice. Želimo vam zdravo in srečno leto 2018.

              

 

17.11.2017

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK

Na ta praznik smo se pripravljali več dni. Izdelali smo podstavke za prtičke, in sicer z motivom čebelic. Spretne in umetniške deklice so pripravile plakat, s sestavinami,ki zaznamujejo STZ. Ne samo, da smo jedli zdravo in dobro, še v prijetni družbi smo bili. Obiskala sta nas zaposlena z občine Škofljica. Gospod Marko nam je pomagal razdeliti zajtrk. Ugotovil je, da je mazanje masla težek zalogaj. Gospa Zdenka nas je fotografirala. V naši družbi je bila tudi gospa ravnateljica. Ob koncu pojedine smo skupaj še zapeli in prejeli darila.

02.10.2017

POLETIMO KOT PTICE

Začetek novega šolskega leta je za nami. Ostali smo v podobni sestavi kot lansko leto. Pridobili smo si novega prijatelja in novo, oz. že poznano pomočnico vzgojiteljice, Majo. V mesecu septembru smo spoznali novo igralnico, nove igrače, nova pravila. Čakajo nas novi izzivi, kot so: pripovedovanje zgodb/deklamacij za Ciciuhca, spoznavanje vesolja, obogatitvene dejavnosti, in še marsikaj drugega, kar pa naj ostane skrivnost.
Sončnice so nas božale v vseh oblikah: krasile so naše mize, po opazovanju smo jih naslikali, božali in si jih predstavljali z zaprtimi očmi. Otroške umetnine zdaj krasijo naše prostore.