Pevski zbor

Pevski zbor Mavrica.

Izvajalka: Maja Sodja

PEVSKO – PLESNO VZDUŠJE V VRTCU

Vrtec Škofljica že nekaj let otrokom ponuja obogatitvene dejavnosti v katere se otroci vključijo po lastnem interesu. Med njimi sta tudi pevski zbor Mavrica in folklorna skupina. Skupaj z vodjami se enkrat tedensko srečujejo na vajah.

Folklorna skupina se v telovadnici enote Bisernik vedno predhodno ogrejejo, kasneje pa se učijo ljudskih plesov, pesmic, izštevank in iger, ki so se jih igrali že naši predniki.

Pevci pevskega zbora, pa se ogrevajo in upevajo kar v knjižnici, katera je ravno pravšnja za zbor. Skozi celo leto se učijo ljudske in otroške pesmi ter izštevanke in šaljivke. Velikokrat uporabljajo svoje telo kot lasten inštrument.

Večkrat letno obe skupini skupaj sodelujeta na različnih prireditvah, tako za prijatelje iz vrtca, kot za zunanje obiskovalce. Letos so v kulturnem tednu nastopali za otroke iz enot Cekinček in Bisernik. Čaka pa jih še festival »Igraj se z mano« v Ljubljani.

Ker otroci že od nekdaj radi plešejo in pojejo, smo veseli in ponosni, da se nam vsako leto pridruži veliko število otrok. Interes otrok do petja in plesa dokazuje, da smo Slovenci narod veseljakov, pevcev in plesalcev.

 PEVSKI ZBOR MAVRICA

Zapisale: Maja Sodja, Karmen Škrjanec in Milena Etling